В писмото до служителите си Илън Мъск напомня, че Ford

...
В писмото до служителите си Илън Мъск напомня, че Ford
Коментари Харесай

Tesla ще съкрати 9% от служителите си

В писмото до чиновниците си Илън Мъск припомня, че Ford и Tesla са единствените американски автопроизводители, които в никакъв случай не са разгласявали банкрут

© Aaron Bernstein Още по тематиката
Илън Мъск търси локално утвърждение за тунелен превоз под Лос Анджелис

Новият тунел на The Boring Company ще свързва центъра на града с интернационалното летище
23 май 2018
Джордж Сорос купи облигации за 35 млн. $ от Tesla

Милиардерът залага на бизнеса с електронни коли на Илън Мъск
16 май 2018
Гневът на Илън Мъск

Заради индустриалните проблеми в Tesla магнатът от ден на ден изпуска страстите си, което се отразява и на амбициозноите проекти за развиване на компанията
11 май 2018
Tesla загуби 2 милиарда $ пазарна капитализация поради държанието на Илън Мъск

Инвеститорите пренебрегнаха резултатите на компанията, само че не и конференцията, водена от Мъск
3 май 2018 Създателят и изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск разгласи, че компанията ще редуцира забележителна част от работната си ръка. Това се дължи на обстоятелството, че от основаването й компанията не е записала годишна облага, което за Мъск е основна стъпка към устойчивото развиване към " чиста сила ", написа Reuters. Решението идва в миг, в който компанията се стреми да свие разноските си, без да заплаши основното нарастване на производството на Model 3.

Мерките

От началото на 2018 година към Tesla са се включили към 8000 души, като сега общият брой чиновници е съвсем 46 хиляди Сега ще бъдат освободени 4100, което е близо 9% от личния състав. Според данни от HIS Markit за последната година от компанията са изплатили 2.1 милиарда $ за заплати.

В туит, включващ фотоси на имейл, който твърди, че е изминал в медиите, Мъск отбелязва, че съкращенията са част от опростяването на управническата конструкция на Tesla, което даде обещание предишния месец.

" Като част от тези старания и поради нуждата за стесняване на разноските и ориентиране към рентабилността взехме сложното решение да съкратим близо 9% от нашите сътрудници в компанията ", гласи имейлът.
Освободените ще са единствено хора от административните отдели. " Така до края на идващия месец Tesla ще може да доближи задачата си от 5000 създадени Модел 3 на седмица ", споделя Мъск.

Трудности пред Tesla

Най-мащабното освобождение на чиновници в историята на компанията е доказателство за натиска над Мъск да спре да губи пари и да стартира да печели. Досега компанията е отчела обща загуба от 5.4 милиарда $.
За последната четвърт на 2017 година Tesla съумя да създаде 2425 броя Model3, а за първата четвърт на тази година - 9766. Въпреки огромния скок в производството - до 2020 на седмица, размерът остава много под обещаните от Мъск 5000.

Мъск показа в писмото, че решението е мъчно, само че нужно, с цел да се ускорят темповете на произвеждане. " Трябва да е ясно, че Tesla ще продължи да наема надарени фрагменти на основни позиции. "

Още през юни Мъск разгласи, че компанията ще се стреми на понижи бюрокрацията и да понижи броя на шефовете, с цел да се форсира производството. Това докара и до всеобщо овакантяване на компанията от водачите на основни отдели като " Международни продажби ", " Производствено инженерство " и " Автопилот ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР