В писмото държавите искат платформите като Facebook да предприемат конкретни

...
В писмото държавите искат платформите като Facebook да предприемат конкретни
Коментари Харесай

Страните в Източна Европа искат Facebook да се бори с дезинформацията. България мълчи

В писмото страните желаят платформите като Фейсбук да подхващат съответни стъпки като отменяне на заплащания от глобени лица и смяна на логаритмите. 

" Манипулиране и интервенция на непозната информация, в това число дезинформация, се употребява, с цел да се дестабилизират нашите страни, да се отслабят демокрациите ни, да се провали присъединението на Молдова и Украйна към Европейския съюз, да се отслаби поддръжката ни по отношение на Украйна на фона на нападателната война на Русия ", се споделя в писмото, предоставено на медиите.

Meta, компанията зад Фейсбук, уточни, че е засилила потенциала си за инспекция на обстоятелствата в страни в Източна Европа и е подхванала редица други стъпки за битка с разпространяването съветска агитация. 

Междувременно Асоциацията на компютърната и информационната промишленост (CCIA), чиито членове включват Meta, Twitter и Гугъл, съобщи, че поддържа ограничения за битка с дезинформацията като Европейския закон за цифровите услуги (DSA).

" Ние имаме вяра, че вярното използване на DSA, съчетано с неотдавна ревизирания Практически кодекс на Европейски Съюз по отношение на дезинформацията, е от основно значение за усилване на битката против дезинформацията “, сподели Кристиан Боргрийн, старши вицепрезидент и началник на CCIA Европа, в отговор на въпрос на организация " Ройтерс ".

Платформите би трябвало да отделят задоволително личен състав и финансиране за модериране на наличие, да се оправят с възходящата опасност от по този начин наречените deep fakes и дезинформация, генерирана от изкуствен интелект.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР