В писмо до президента Румен Радев от синдикат Огнеборец посочват,

...
В писмо до президента Румен Радев от синдикат Огнеборец посочват,
Коментари Харесай

Синдикат Огнеборец сигнализира президента за планирано от МВР закриване на служби в малки селища

В писмо до президента Румен Радев от профсъюз " Огнеборец " показват, че управлението на Министерство на вътрешните работи възнамерява да закрие противопожарни служби в дребни обитаеми места, с претекст, че са неефективни. От синдиката обаче настояват, че закриването е поради липса на задоволително пожарникари и в случай че се закрият пожарни служби, ще се изложи на риск животът и здравето на популацията.

Причината е, че с смяна на подзаконовата нормативна база, влезнала в действие от 1-ви август 2017 година, се регламентира, че минималният брой пожарникари в състава на екип за очистване на катастрофи би трябвало да е трима индивида. Поради незадоволителния щат в ГДПБЗН този норматив не се извършва, което постанова при очистване на катастрофи екипите да са от двама пожарникари. Екипите в подобен състав са неефективни и с изключение на, че е заплашен животът на пожарникарите, не може да се окаже съответна помощ и на жителите.

Вместо да обезпечи спомагателен щат, управлението на Министерство на вътрешните работи избира да мине към съкращения на цели сектори, жертвайки сигурността на жителите, се споделя в писмото на профсъюз „ Огнеборец “. Те декларира готовността си да сезират способените европейски синдикални организации и органи и приканват да бъде обезпечен спомагателен щат за осъществяване на нормативното условие за трима пожарникари в екип.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР