В писмо до Американската агенция по храните и лекарствата (FDA)

...
В писмо до Американската агенция по храните и лекарствата (FDA)
Коментари Харесай

Призовават FDA да забрани продажбата на вейп устройства

В писмо до Американската организация по храните и медикаментите (FDA) законодателите приканват организацията да отстрани от пазара всички електронни цигари от системата вейп до момента в който продължава пандемията от ковид. В писмото, изпратено до комисаря на FDA Стивън Хан, се споделя, че нови проучвания удостоверяват, че употребяващите вейп устройства са по-податливи на излагане на риск от болест с ковид. 
„ Това е правилно при младежи на 13 години, което е изключително притеснително, като се има поради, че младежите от ден на ден подтикват разпространяването на COVID-19, заплашвайки здравето и сигурността на американците от всички възрасти “, написа Раджа Кришнаморти, ръководител на подкомитета по икономическа и потребителска политика на Комитета по контрол и промени, адресант на писмото. Подкомитетът моли Хан да удостовери до 18 август дали FDA краткотрайно ще почисти пазара от всички електронни цигари.
Като се има поради, че светът към момента не знае доста за новия ковид, който предизвиква Covid-19 и че трендовете, свързани с използването на вейп устройства се появиха напълно неотдавна - не е ясно по какъв начин тъкмо по какъв начин двете могат да си повлияят едно на друго, и по какъв начин са свързани. Но някои нови изследвания демонстрират тревожни обстоятелства. Пет пъти по-вероятно е да бъдат диагностицирани с Covid-19 младежи, които използват вейп устройства, написа Кришнаморти.
Млади хора, които използват постоянно електронни и обичайни цигари, са седем пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с Covid-19 спрямо тези, които в никакъв случай не са пушили. Изследването е оповестено в Journal of Adolescent Health във вторник.
Опасността идва освен от нездравословните химикали в течността на вейп устройството, които отслабват имунната система, а и от това че младите си споделят електронните цигари, допират мундщука, а след това лицата си и вдишват повече капчици, съдържащи вируса през аерозолите на електронна цигара. Необходими са повече проучвания, настояват учените.
Учените и медиците излизат с апел към подрастващите " да спрат да употребяват електронни цигари, да спрат да използват всеки инхалационен артикул, да спрат да вкарват в белите дробове, субстанции, които ги нараняват “. Посланието към родителите е: " Говорете с младежите си. “

Близо една трета от младежите имат някакъв тип рисков фактор, който ги прави медицински уязвими към тежко заболяване (включително и Covid-19), а тютюнопушенето - в това число използването на обичайни цигари, както и на електронни - е най-силният рисков фактор измежду това възрастова група, съгласно изследване, оповестено в Journal of Adolescent Health през юли.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР