В Пирогов тестове за коронавирус ще се правят на всички

...
В Пирогов тестове за коронавирус ще се правят на всички
Коментари Харесай

В Пирогов вече задължително тестват за Covid-19 влизащите за лечение

В " Пирогов " проби за ковид ще се вършат на всички влизащи за лекуване , оповестява bTV.

Днес стана ясно, че служителка от екоминистерството също е с позитивен резултат за болестта. Контактните с нея лица ще бъдат тествани, а министерството работи в спешен режим.

По непотвърдена информация инфектираната е хигиенистка, която е била на работа в четвъртък и петък и е почувствала неразположение през почивните дни.
 Още 19 доказани с COVID-19 и двама умряли през днешния ден
Още 19 доказани с COVID-19 и двама умряли през днешния ден

2023 станаха случаите на ковид

Междувременно PCR проби в " Пирогов " ще се вършат на всички влизащи за лекуване . Това ще става в триажната зона. Пациентът ще би трябвало да отговори на 10 въпроса, измежду които имал ли е контакт със инфектирани, имал ли е признаци, пътувал ли е.

При потребност от хоспитализация следва тест. Всички пациенти, за които следва банкет, се тестват в изнесени пространства, а до момента в който чакат резултата си се изнасят в " буферни " зони в болничното заведение. С такава зона разполага всяко поделение.
 И в
И в " Пирогов " се приготвят за преливане на кръвна плазма

И двамата пациенти във ВМА, минали процедурата, са добре

Директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов изясни, че те ще бъдат настанявани по опция по един или по двама, само че с разстояние и персонални защитни средства, с цел да изчакат резултата. Целта да се предпазят пациентите и медиците.

Проф. Балтов се притеснява от растеж в броя на пациентите с отпущането на ограниченията - упованията са за 100 новозаразени за денонощие.

" Пирогов " разполага с към 6500 теста. Вече се чакат първите резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР