В Пирогов е извършен побой над спешни медици, съобщиха от

...
В Пирогов е извършен побой над спешни медици, съобщиха от
Коментари Харесай

Брутално насилие в Пирогов над спешни медици

В " Пирогов " е осъществен побой над незабавни медици , оповестиха от болничното заведение.

Една здравна сестра е със съществени пострадвания , а лекари, санитари и пациенти пък са с душевен контузии при две похищения нощес и тази нощ. Нанесени са и материални вреди.

 Снимка 320501
Източник:

При двата случая пациенти са показали експанзия по отношение на дежурните екипи.

При първия - 18 година мъж, настанен в токсикологията на " Пирогов ", поради приложимост на марихуана е нападнал и пребил дежурната здравна сестра . В момента тя лежи в лицево-челюстното поделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева контузия и комоцио (мозъчно сътресение).

Пациентът е признат за лекуване по-рано в петък, откакто екип на Спешна помощ го докарал в " Пирогов " поради приложимост на марихуана . Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане като компаньон с него , тъй като съгласно тях го нервират с наличието си . Казали, че той се занимава със спорт - бокс.

 Снимка 320497
Източник:

Същата вечер, няколко часа след приемането и лекуването му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра. Момчето я посреща станал от леглото и стартира да й нанася тежки удари (крушета). След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание, той се пробва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция . 18-годишният млад мъж я принуждава да му отключи врата и откакто тя му споделя, че няма ключ, той стартира да я души . Междувременно удря и бутона за пожарно уведомяване, само че се стряска от включената тревога . Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки . Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна нерешителност.

По-късно полицията докарала трима пияни мъже в незабавното на болничното заведение след пиянска кавга в столично заведение. По време на нея единият е ударен и се постанова да получи здравна помощ. В коридора на незабавното един от тях нанася удар по вратата на кабинет . За благополучие при този случай няма физически потърпевш чиновник на " Пирогов ". Дежурният доктор се е разминал единствено с нерешителност . Що се отнася до пациента, чийто другар прави вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното поделение към неврохирургията на " Пирогов ".

Ръководството на болничното заведение е известено за случая. Изпълнителният шеф проф. Асен Балтов към този момент посети потърпевшата здравна сестра и огледа нанесените материални вреди . Нареди да се подхващат спомагателни ограничения за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР