В петминутното си обръщение от Кремъл, руският президент Владимир Путин

...
В петминутното си обръщение от Кремъл, руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин благодари на всички, които са застанали на пътя на бунтовниците, включително на пилотите-герои

В петминутното си послание от Кремъл, съветският президент Владимир Путин благодари на съгражданите си за единството им пред опасността от боен протест от ЧВК " Вагнер ".

" Благодаря на всички наши военнослужещи, чиновници на реда, специфични служби, които застанаха на пътя на бунтовниците. Те останаха правилни на своя дълг, клетва и своя народ. Смелостта и саможертвата на починалите летци-герои които избавиха Русия от нещастието с опустошителни последствия ", сподели Путин.

Путин означи, че публични организации, водещи партии и религиозни деноминации са заели твърда и недвусмислена позиция. Държавният глава благодари и на военните, застанали в отбрана на страната. В същото време той загатна, че измежду бойците на ЧК " Вагнер " има доста патриоти, воювали за Донбас.

Руският президент Владимир Путин съобщи в речта си, че въоръженият протест при всички положения е щял да бъде сподавен. По думите му през цялото време на опита за протест незабавно са били взети всички нужни решения за попречване на последици.

Преобладаващото болшинство от бойците и командирите на групировката " Вагнер " са съветски патриоти, само че те са се опитвали да бъдат употребявани " на мрачно ", съобщи Владимир Путин.

„ Благодаря на тези бойци и командири от групата „ Вагнер ", които взеха единственото вярно решение - те не направиха братоубийствено клане, те стопираха на последната линия ", сподели съветският президент.

„ Днес имате опция да продължите да служите на Русия, като сключите контракт с Министерството на защитата или други правоприлагащи организации, или да се върнете при фамилиите и приятелите си ", означи президентът.

Руският президент благодари й на президента на Беларус Александър Лукашенко за неговите старания и принос за мирното разрешаване на обстановката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР