В петък вечерта, при специализирана полицейска операция за противодействие на

...
В петък вечерта, при специализирана полицейска операция за противодействие на
Коментари Харесай

Разбиха две оранжерии за марихуана във Варна

В петък вечерта, при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на разпространяването на опиати на територията на Варна, под наблюдението на Окръжна прокуратура, криминалисти разрушиха две оранжерии за марихуана след получена преди повече от месец информация за развъждане на растенията от трима варненци.

Още тогава е било формирано досъдебно произвеждане от Окръжна прокуратура Варна. Оперативните служащи почнали да следят двата жилищни блока в разнообразни точки на Варна. Данните от сигнала са били доказани, като в границите на наблюдението били открити двама мъже, които постоянно са посещавали обектите.

При стартиралата интервенция полицията е арестувала трима варненци , за които е открито, че те са хората основали и поддържали оранжериите. Единият от тях е престъпно проявен и осъждан. Те са задържани при влизане в парцелите.

Открити са пространства за развъждане на марихуана, ситуирани в жилищни блокове. В тях са се отглеждали над 220 саксии, засадени с растения от рода на конопа, в друг етап на развиване и зрялост. Стаите били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, надзор на влажността на въздуха и температурата, и напоителни системи.

Иззети са също и три електронни везни, кристали, реагиращи на амфетамин и метамфетамин при направената експертна информация. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност, сред които претърсвания в населявани от арестуваните парцели и употребените от тях коли. В двата от тях са открити наркотични субстанции и огромна сума пари. Действията по следствието се реализират и все още под наблюдаване на Окръжна прокуратура.
 Четирима арестувани за оранжерии марихуана във Варна
Четирима арестувани за оранжерии марихуана във Варна

Близо 150 растения са били открити при акция в жилища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР