В петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и

...
В петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и
Коментари Харесай

Зимата идва

В петък преваляванията ще стартират както в Добруджа, по този начин и в северозападните региони, бързо ще преминат две облачни талази.

Днес над цялата страна ще има доста слънчеви часове, следобяд ще се заоблачава от запад и на следващия ден се чакат превалявания. Температурите през днешния ден ще са от 26 до 31 градуса. А в петък преваляванията ще стартират както в Добруджа, по този начин и в северозападните региони, бързо ще преминат две облачни талази. Те ще са с мощни купесто-дъждовни облаци, ще има прегърмявания в Северозападна България и североизточните региони. Това каза синоптикът Петър Янков.

По думите му преваляванията за денонощието ще бъдат от 5 до 15 литра на квадратен метър, като по-интензивни ще са в северозападните елементи от страната. В петък е допустимо да има и градушки.

" В събота се чакат превалявания основно в западните и източните елементи от страната, а в неделя в южните и източните региони, като температурите ще се намалят. В събота ще бъдат сред 18 и 24 градуса, а в неделя ще бъде малко по-хладно. В неделя в планините над 2500 метра ще бъдат към 1-2 градуса, а на Мусала към 0°. Ще превалява сняг ", добави Янков, съобщи Bulgaria ON AIR.

Валежите стартират от вторник

В понеделник, 16 септември, когато е първият образователен ден, няма да вали.

" Ще има раздрана облачност, по-значителна ще е в крайните южни елементи на страната, само че температурите денем ще доближат до 20°. Връхната дреха за всички възпитаници ще бъде нужна. Ще превалява в крайните южни елементи. Валежите ще стартират от вторник, когато времето ще е по-динамично през цялата седмица. Няколко циклона ще преминат ", разясни синоптикът.

Той добави, че има и циклон, който ще ни донесе значителни превалявания.

Слънце в края на месеца

" Това е така наречен " Атласка меланхолия ". Нейният път може да бъде конкретизиран в средата на идната седмица. Дългосрочната прогноза демонстрира, че циклонът ще донесе проливни превалявания в цяла Гърция и южните елементи от България ", разяснява Петър Янков, като акцентира, че в сряда преваляванията във Варненско са били към 30-40 литра на кв. метър.

А от 26 септември до края на месеца ще се радваме на слънчеви лъчи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР