Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем

...
Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем
Коментари Харесай

Времето през септември: Студ, дъжд и сняг, но и жега!

Предупредителен код за обилни превалявания е в действие за седем общини от област Бургас в неделя

Предупредителен код за обилни превалявания е в действие за седем общини от област Бургас в неделя, сочи информация на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).

С сигнален жълт код са общини Бургас, Средец и Камено. Там се чакат количество превалявания към 20-35 мм за 24 часа или натоварен валеж  до 30 мм за шест часа.

С сигнален оранжев код е община Созопол. Там се чака количество дъжд към 35-65 мм за 24 часа или натоварен дъжд над 30 мм за шест часа.

С най-високата степен на предизвестие – червен код, са общините Царево, Малко Търново и Приморско. Според данните на Национален институт по метеорология и хидрология се чакат превалявания над с количество над 65 мм за 24 часа.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще се задържи забележителна, само че единствено на обособени места в югоизточните региони до обяд към момента ще има превалявания от дъжд, в развой на прекъсване. Около и след обяд над Западна България облачността ще се раздра и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 28°.
 
Над Черноморието облачността ще е забележителна и преди обяд към момента на обособени места по южното крайбрежие ще превалява дъжд, само че в развой на прекъсване. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините облачността ще е забележителна, в утринните часове към момента на изолирани места ще има слаби превалявания. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се раздра. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР