В петък три американски агенции - Министерството на финансите, Министерството

...
В петък три американски агенции - Министерството на финансите, Министерството
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на още 300 лица и фирми заради руски връзки

В петък три американски организации - Министерството на финансите, Министерството на външните работи и Министерството на търговията - обявиха разширяването на " съветските " санкционни описи с общо над 300 позиции - юридически и физически лица от Русия и 20 други страни.

Основният фокус на Съединени американски щати и техните съдружници на срещата на върха на Г-7 е точно битката против заобикалянето на по-ранните наказания от страна на Русия.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи включването на 22 физически лица и 104 компании и институции от повече от 20 страни в санкционни описи.

Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че е наложило експортни ограничавания на 69 съветски компании, както и на една арменска и една киргизка компания. Наложените наказания на съветските предприятия са поради поддръжката им за съветската войска и военна индустрия.

Новият лист включва лица и компании от Русия, Индия, Германия, Испания, Естония, ОАЕ и други страни. Повечето от лицата са или съветски жители, или, в случай че се съди по имената им, емигранти от Русия, макар и да има и няколко души с неславянски имена.

Същността на глобите се състои в това, че Съединени американски щати на процедура не разрешават продажбата на всевъзможни артикули на тези предприятия, като се изключи храни и медикаменти.

Сред глобените компании са такива, които са свързани с проекти за рандеман на петрол и газ, по-специално с рандеман в арктически шелфове и шистов газ, както и компании, занимаващи се с ремонт на самолети и произвеждане на части за тях, фабрики за трактори и коли, корабостроителници и инженерни бюра.

" Днешните стъпки в допълнение ще лимитират опциите на Путин да води тази варварска война и ще ни оказват помощ да осуетим опитите на Русия да заобиколи глобите ", цитира Ройтерс думите на американския финансов министър Джанет Йелън.

Според Ройтерс държавният секретар Антъни Блинкен е обяснил, че глобите включват членове на интернационална мрежа, която добива задгранични съставни елементи за съветския производител на разследващи безпилотни летателни апарати " Орлан ".

Освен това, съгласно Ройтерс, американските управляващи са добавили цели нови браншове на съветската стопанска система в листата на подзаконовите наказания, което разрешава налагането на наказания на всяко физическо или юридическо лице, работещо в тези браншове.

В петък сутринта Обединеното кралство разгласи включването на още 86 лица и компании в листата със наказания.

На срещата на върха на Г-7, която продължава до неделя в Хирошима, Япония, водачите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада ще обсъдят политиката на наказания против Русия и най-много битката против заобикалянето на глобите. Очаква се на срещата да дойде и украинския президент Володимир Зеленски. Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц също акцентира, че тъкмо заобикалянето на глобите би трябвало да бъде във фокуса на вниманието на западните страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР