В петък ще решават за екстрадицията му в Гърция, макар

...
В петък ще решават за екстрадицията му в Гърция, макар
Коментари Харесай

Пуснаха обвинения в трафик Тошко Машора от бургаския арест

В петък ще вземат решение за екстрадицията му в Гърция, въпреки че през ноември 2021 година Пловдивският областен съд отхвърли да го съобщи на Гърция 
Обвиненият от Гърция в трафик на мигранти лидер от карловското село Столетово Тошко Тодоров-Машора беше освободен от ареста в Бургас. Решението за това е на Окръжния съд в морския град. В събота Машора беше арестуван при инцидентна инспекция на Гранична полиция, до момента в който отивал със брачната половинка си и си внука си на море, тъй като издадената от гръцката страна Европейска заповед за арест към момента не е свалена от масивите на Министерство на вътрешните работи, въпреки че през ноември м. година Окръжният съд в Пловдив отхвърли да екстрадира Машора.

" Копие от правосъдното решение е изпратено на Министерството на правораздаването и на Върховната касационнна прокуратура, само че някой не си е приключил работата. Добре че съдът отхвърли да постанови " задържане под стража ", само че в петък в Бургас ще се гледа делото всъщност и отново ще се взема решение за екстрадицията  на клиента ми ", изясни юрист Гънчо Гънчев.

Машора е упрекнат в трафик на 28 мигранти, засечени край Драма през есента на 2019 година в кемпер, който той бил продал 2 месеца преди този момент. Купувачът обаче не сменил талона и по този начин гръцката прокуратура повдигна обвиняване на Тошко Тодоров. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР