В петък ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна

...
В петък ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна
Коментари Харесай

С какво време изпращаме работната седмица

В петък ще има раздрана междинна и висока облачност, по-значителна над Северна България и основно там на обособени места в следобедните часове ще превали дъжд , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, към и след обяд до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в Югоизточна България до 36°- 37°, в София към 29°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



В планините ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност, след купеста и на обособени места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 17°.

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт. На места ще има превалявания и гръмотевични стихии, покачва се вероятността за местни интензивни феномени. В неделя, със мощен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите бързо и доста ще се намаляват - тук-там в северозападната половина от страната ще са с противоположен дневен ход.

Още информация за времето четете в. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР