В петък ще бъде предимно слънчево. До обяд ниската облачност

...
В петък ще бъде предимно слънчево. До обяд ниската облачност
Коментари Харесай

Почивните дни наближават, вижте какво време ни очаква

В петък ще бъде най-вече слънчево. До обяд ниската облачност в източните региони ще се раздра, видимостта ще се усъвършенства. След пладне в планинските региони от западната половина на страната ще се развива купеста облачност, единствено на обособени места - купесто-дъждовна, с краткотрайни валежи. Ще духа слаб и сдържан вятър от изток. След обяд ще е горещо с оптимални температури сред 27 и 32 градуса, по-ниски по крайбрежието на морето.

По Черноморието до обяд ще е с ниска облачност или мъгла, след което ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 17-22 градуса. Температурата на морската вода е 16-19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд облачността над масивите в Западна България ще се усили и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса.

В събота и в неделя въздушната маса над страната ще бъде по-неустойчива.

В събота, към момента, над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, сутринта по Черноморието с ниска облачност и мъгла. Около и след обяд, както и до среднощ, основно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми.

В неделя, на Гергьовден, във от ден на ден региони, основно в западната половина от страната, ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни, превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са местни обилни превалявания и градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток, в неделя ще се усили.

Температурите ще са към момента високи. Преобладаващите оптимални в неделя ще бъдат сред 24 и 29 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР