В петък се навършва една година без Антон Дончев.Толкова бързо

...
В петък се навършва една година без Антон Дончев.Толкова бързо
Коментари Харесай

Година без Антон Дончев, който ни предупреди: Човечество ще се сблъска! Армагедон е последната битка

В петък се навършва една година без Антон Дончев.
Толкова бързо изтече времето, като пясък сред пръстите.
" Той беше една светлина и всеки един миг споделям: „ Да е ярък пътя ти, обич моя. “, сподели ми брачната половинка му Райна Василева, която в петък в 12.00 часа събира в църквата " Света София " приятелите да си спомнят още веднъж за галактическия талант Антон Дончев.


„ Той беше човек на Космоса. Обичаше Космоса и го разбираше. Когато пишеше, трябваше да бъде една безспорна тишина, единствено белият лист пред него. Той намираше необикновен метод да изрази логиката на нещата, логиката в историята ", споделя дамата, посветила половин век от живота си на най-големия актуален български публицист.


" Важни са не телата, а делата на хората, те не умират ", обичаше да споделя Антон Дончев. Той се вълнуваше от всичко и с тъга споделяше, че " доста малко мъдрост имаше в това, което се случи с България " в последните години.

Той искаше да чува повече думите " чест " и " достолепие ". И като че ли ни упрекваше: „ Ние приказваме зле, студено, без сърце, а това не е нашият език. Това, което се случи сега в България – българи да се изправят против българи, да стане в действителност едно време разделно… Не може да имаш българско сърце и да не ти е мъчително за това, което се случва “.

Думите му бяха като стрели, които се забиваха в съзнанието.

Ето и част от духовните беседи на Антон Дончев, които през днешния ден звучат оракулски:

ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ съдебна експертиза СБЛЪСКА, АРМАГЕДОН Е ПОСЛЕДНАТА БИТКА

- Всеки човек е огледало на това, което става към него, а към нас нещата, които стават, карат огледалото да отразява и сенки. Ние не осъзнаваме какво се случва сега.
Армагедон е последната борба, сред силите на положителното и злото, мрака и светлината, в която ще влязат, както написа в Библията „ всички царе до края на земята ”, т.е. цялото човечество ще се сблъска. Армагедон не е ден, не е два - това е една непрекъсната, невероятна борба.

УСЕТИШ ЛИ СЯНКАТА НА СТРАХА, ЗАСТАНИ С ГРЪБ КЪМ НЕЯ

- ‎Усетиш ли сянката на страха, би трябвало да намериш бездна и да застанеш с тил към нея по този начин, че сянката да падне в пропастта. Ако успееш да стъпиш на самия борд, ще откъснеш цялата сянка. Ако си надалеч, колкото остане, ще те мъчи. Но сянката може да те повлече в пропастта, то ще рече, че ориста ти е поставена на везни – от едната страна ти, от другата страхът ти.
Ако страхът ти е по-тежък от тебе, за какво постоянно да трепериш?
Опипах добре скалистия бряг – въпреки всичко и в лудостта не вреди човек да е внимателен. Пристъпих заднишката и увиснах с пети над пропастта.
Страхът падна от гърба ми. Още един път, след пет години, щях да застана на ръба на друга бездна и да оцелея.

ТОВА, КОЕТО УМРЕ, Е ОСЪДЕНО ДА съдебна експертиза РОДИ ОТНОВО

- Ние постоянно сме били, ние сме и постоянно ще бъдем. Това, което се е родило, е наказано да почине, само че това, което почине, е наказано да се роди още веднъж. Това е безконечна смяна и ние като хора, усещайки се крайни от самото начало, се опасяваме от това преобразяване. Много е комплицирано, само че популярност Богу, човешката душeвност може да издържи на това нещо.

НЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ КРЪВТА СИ

- Ние някак си турците ги усещаме като свои хора. Ние имаме цивилизация, повлияна от турците, в случай че желаете от ястията, ние сме живели с тези хора. Ние желаеме - не желаеме, сме врата на Турция към Европа. Изисква се обикновено благоразумие, с цел да се види къде е мястото на България. Сега човечеството не обръща толкоз внимание на гените. Всичко е записано, ние не можем да избягаме от кръвта си.

БЪЛГАРСКЯТ НАРОД ЧАКА ДА съдебна експертиза ОБЕДИНИ

- Трагедията на българския народ и нещастието на моето семейство, и на мен, и на моето потомство това е, че ние от самото начало живеехме за на следващия ден. Погледнете ситуацията на Българя. Българската национална концепция е обединяване на българската нация. Българският народ чака да се сплоти. Отрязана е част от него. Дайте да забележим по какъв начин ще я съберем.

СТОЙТЕ ИЗПРАВЕНИ. ВАЗОВ Е НАЩАТА МЯРКА ЗА ИЗПРАВЕНО ЧЕЛО

- Казват, че 7-8 милиарда години природата се е мъчила да накара животното, което стъпва на четири крайници, да се изправи на два.
Какво е това знамение – наведеш се наляво, наведеш се надясно, какъв брой да се наведеш, по какъв начин да се изправиш? Докато най-после индивидът се е изправил.
Ние, освен в България, в целия свят, започваме да се стремим към някаква стойка, която аз назовавам горилска. Вгледайте в една горила - необятните рамене, късите крайници, наведена напред, и главата с чело към земята... Чуйте им говора! Горилите се бият по гърдите, с цел да покажат какви гръдни кошове имат, какви рамене имат нагоре.
Погледнете по какъв начин международните водачи сега се бият по гърдите и гърмят: И това можем и това имаме и ракети, и подводници имаме, всичко... И ние всички се навеждаме, навеждаме...
И тогава чуваме думите на Вазов: Стойте изправени, толкоз години човечеството се мъчеше да се изправи!
Ние се изправихме, изправихме се по времето, когато на гърба ни стояха товари с камъни. В едно ужасно време се изправихме, само че се изправихме, а вие през днешния ден се навеждате.
Вазов научи българите да стоят изправени.

Той ще продължава да ги учи – по какъв начин се люби Отечество, по какъв начин се умира за Отечество. Как се популяризират тия който са умрели за Отечеството!

Бог да благослови Иван Вазов!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР