В петък се игра 118-то Пловдивско дерби на фаза Първа

...
В петък се игра 118-то Пловдивско дерби на фаза Първа
Коментари Харесай

След 118-то дерби: Балансът остана равен, цели 10 дебютира

В петък се игра 118-то Пловдивско дерби на фаза Първа лига, а дуелът приключи без голове 0:0. 
Прочетете още
По този метод салдото на фаза " А " група още веднъж е еднакъв - триумфите са по 41, а равенствата 36. Головата разлика е 141:137 за Локомотив.

За 16-ти път дербито приключи 0:0, а за последно сходен резултат се получи на 16 февруари 2020, когато Ботев беше хазаин на клубната в база в Коматево.

За трети следващ път нямаме победител в дербито, откакто предните два срещи приключиха 1:1. Последният триумф на Локомотив е на 3 септември 2022-ра - 1:0 като хазаин, а на Ботев е на 5 март 2022-ра година като хазаин с 2:1. 

За треньора на Ботев Душан Керкез това беше дебют в дербито, а наставникът на Локомотив Александър Томаш взе участие в своето 4-то дерби. 

Мачът за първи път се игра на стадион " Христо Ботев " след тъкмо 10 години, а последният мач беше на 10 септември 2013г., когато Ботев победи с 2:0 с два гола на Анисе.

За трети път дербито се игра без гостуваща аудитория и за първи път без гостуваща агитка на Локомотив. През 2009г. почитателите на Ботев бойкотираха дербито на Лаута поради войната с тогавашния президент Димитър Христолов и нямаше гостуващи почитатели. През тази година през лятото на първото дерби на стадион Локомотив нямаше почитатели на Ботев, тъй като двата тима се договориха да няма гостуващи агитки в срещите от постоянния сезон. Сега за първи път нямаше и гостуващи почитатели на Локомотив.

Пловдивският арбитър Георги Кабаков свири за 9-ти път Пловдивското дерби. Той е управлявал 8 срещи от шампионата и една за Купата. 

Дебют в дербито за Ботев направиха Атанас Чернев, Антоан Конте, Антонио Перера, Константинос Балоянис и Ивелин Попов.

За Локомотив в дербито дебютираха Ивайло Иванов, Кристиян Пешов, Ефе Али, Оливие Камдем.

Така общата численост на дебютите в дербито беше 10 - 9 играчи - 5 от Ботев, 4 от Локо и един треньор - Душан Керкез за Ботев. 

Играчът с най-вече голове в дербито е Георги Василев - Гочо от Локомотив с 13 попадения, а за Ботев с най-вече голове е Динко Дерменджиев - Чико. 

Най-голямата победа е 6:0 за Локомотив против Ботев през 2020-та година, Ботев два пъти побеждава с 5:0. 

Два пъти дербито ще е играло отвън Пловдив - един път в София - поради наказване на Ботев и веднъж в Бургас - поради липса на осветяване на Ботев. 

Това може и да беше последното Пловдивско дерби за този сезон. Естестевно допустимо е двата отбора да се срещнат в шампионата за Купата или да попаднат в една и съща група в плейофите. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР