В петък САЩ представиха пред Съвета за сигурност на ООН

...
В петък САЩ представиха пред Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

САЩ настоява за по-тежки санкции срещу Северна Корея пред Съвета за сигурност

В петък Съединени американски щати показаха пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция за утежняване на глобите против Северна Корея. Чрез тях Съединени американски щати целят да лишат Пхенян от близо 1 милиарда $ годишен доход от експорт, което съставлява близо една трета от външните доходи на страната, издава пред Агенция Франс Прес посланик от Съвета.
По информация на източника, това ще стане посредством въвеждане на възбрана върху експорта на въглища, желязо, олово и морски блага от страната. Резолюцията ще също по този начин ще попречва Северна Корея да изпраща спомагателни служащи в чужбина и ще наложи възбрана върху основаването на нови взаимни предприятия и осъществяването на нови вложения от страна на актуалните задгранични сдружения там, написа БГНЕС.
Дали желанията на Съединени американски щати ще бъдат посрещнати с цялостно утвърждение от Организация на обединените нации, ще се разбере още в събота. Дипломатът обаче даде индикации, че Китай и Русия са подготвени да дадат поддръжката си, макар че са сътрудници на Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР