В петък рано сутринта на борда на кораба, пътуващ от

...
В петък рано сутринта на борда на кораба, пътуващ от
Коментари Харесай

Спасителната операция на ферибота край остров Корфу спира, ще бъде подновена след 30 часа

В петък рано сутринта на борда на кораба, пътуващ от Гърция към Италия, избухна пожар. Пътниците бяха евакуирани, а фериботът беше изтеглен северно от остров Корфу. До момента са избавени трима блокирани в плавателния съд пасажери и е намерено тялото на един умрял гръцки водач. В неопределеност се още водят 10 души, измежду които и българи.

Пет дни профилирани екипи се пробват да охладят кораба, където температурата е извънредно висока и да влязат, с цел да ревизират пространствата.

Сега Пожарната работа е поискала „ Юрофери Олимпия “ да бъде изтеглен до пристанището в Астако към континенталната част на страната, защото опциите за оперативни дейности в намерено море са изчерпани.

Според информацията корабът не може да бъде изтеглен наоколо до Корфу, поради токсичността на товара. Районът на Астакос е ситуиран на огромно разстояние от градски център, което ще обезпечи безвредна работа за екипите.

Според информация на в. „ Прото тематика “ за евакуиране на кораба ще се нужни 30 часа, защото би трябвало да се съблюдава огромно разстояние от влекача и да се поддържа ниска скорост. Когато плавателният съд дойде до Астакос, избавителната интервенция ще бъде възобновена, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР