В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи

...
В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи
Коментари Харесай

The Washington Post: Доналд Тръмп заплаши Европа с 20-процентно увеличение на митата върху вноса на автомобили

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи едностранно 20-процентно нарастване върху вноса на коли от Европа, което опонира на позицията на представителите на Републиканската партия в Конгреса и се случва преди да излязат резултатите от инспекцията, която той разпореди на Министерството на търговията по отношение на вредите, които нанася този импорт на националните ползи на Съединени американски щати.

Това пише " Фокус ", базирайки се на електронното издание на американския вестник The Washington Post. 

Това е първият случай, в който президентът заплашва намерено да усили митата върху вноса на коли от Европа, отбелязва изданието. „ Туийтът “ на Тръмп пристигна, откакто Европейски Съюз наложи по-високи мита върху американски артикули на стойност 3,2 милиарда $, в това число мотори „ Харли Дейвидсън “ и джинси „ Левис “, което пък беше в отговор на наложените по-високи ставки върху европейските стомана и алуминий, прецизира „ Уошингтън поуст “, написа Блиц.

Американският президент и неговият консултант по комерсиалните въпроси Питър Наваро от дълго време приказват, че Европейски Съюз постанова несправедливи мита върху американските артикули, до момента в който държавното управление на Съединени американски щати прави елементарен вноса на коли от други страни, продължава американският вестник.

Европейски Съюз обмитява колите от Съединени американски щати с 10%, до момента в който Тръмп заплашва да наложи двойни ставки върху европейските возила, в случай че Европейски Съюз не отстрани тези търговски бариери. „ Уошингтън поуст “ напомня, че предишния месец ръководителят на Комисията по външните работи на американския Сенат Боб Коркър (сенаторРепубликанец от щата Тенеси) разгласи концепцията на американския държавен глава за налагане на по-високи ставки върху вноса на коли за „ рискова “ и стартира самодейност на Капитолийския рид за лишаване на някои от пълномощията на Белия Дом. Но, все още, Конгреса не е направил нищо по въпроса, установи изданието.

Съединени американски щати внася коли и авточасти от Европейски Съюз на стойност 62,5 милиарда $, съгласно статистиката за 2017 година и 20 процентови мита върху този тип артикули ще докара до увеличението на цената им за американските консуматори, изяснява вестникът. Тръмп от дълго време твърди, че служащите и фирмите в Съединени американски щати търпят големи загуби поради това, че другите страни наводняват американския пазар с евтини артикули, до момента в който в същото време постановат високи бариери, с цел да направя американските компании неконкурентноспособни в чужбина. Държавният глава упорства за взаимност. Редица страни, в това число няколко от Европа, демонстрираха предпочитание да водят договаряния, само че много други към този момент отхвърлят безапелационните претенции на американския президент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР