В петък президентът на Колумбия Иван Дуке обяви края на

...
В петък президентът на Колумбия Иван Дуке обяви края на
Коментари Харесай

Президентът на Колумбия обяви края на най-големия наркокартел

В петък президентът на Колумбия Иван Дуке разгласи " края " на наркокартела " Кланът от залива ", който в предишното беше най-големият в страната, след залавянето на неговия водач и десетки други членове.

Дайро Антонио Усуга, прочут още като Отониел, беше задържан на 23 октомври при акция, в която участваха 500 служители на реда и военни.

50-годишният мъж по обвинявания в трафик на опиати в Съединените щати, които предложиха премия от 5 млн. $ за залавянето му.

През последните дни управляващите арестуваха още 90 хипотетични членове на най-големия кокаинов картел в Колумбия, който работи взаимно с мексикански наркобанди в съвсем 30 страни.
Колумбия анулира възбраната за експорт на сушен цвят от канабис
Властите в Колумбия анулираха възбраната за експорт на изсушен цвят от канабис за медицински цели, заяви в профила си в Туитър президентът...

" Кланът от залива като монолитна конструкция стигна своя край ", съобщи Дуке пред радио " Колмундо ".

" Командната веригя беше изцяло прекратена и тя беше мощно съсредоточена в лицето на " Отониел ", сподели той.

Президентът също по този начин предизвести останалите членове на клана " да се предадат, или ще ги ударим крепко ".

Отониел, за който са издадени а убийства, тероризъм, рекрутиране на деца и похищение, наред с други закононарушения, е задържан в северозападните гори на страната, където също се е сражавал с извънредно десни паравоенни сили.

Четирима бойци бяха убити при акция, която съгласно управляващите е била възмездие за репресиите против „ Клана от залива “.
Колумбийски фермер разгласи помирение с ягуарите
В равнините на Източна Колумбия вековният спор сред човек и звяр се разиграва съвсем всеки ден. Ягуарите атакуват добитъка. Фермерит...

Полицията твърди, че групата е виновна за една трета от целия експорт на кокаин от Колумбия - най-големият производител на този опиат в света.

Основната дестинация на дрогата са Съединените щати.

Изследователският институт " Индепаз " пресмята, че кланът разполага със мощ от към 1 600 души, до момента в който управляващите настояват, че той има към 3 800 бойци и членове.

Колумбия публично е в спокойно състояние, откакто през 2016 година с партизанската формация ФАРК за преустановяване на траялия повече от половин век въоръжен спор.

Но през последните месеци се следи разпалване на насилието заради битката за територии и запаси сред партизаните дисиденти, бунтовническата формация ELN, паравоенните сили и наркокартелите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР