В петък през нощта ще влезе в сила споразумение между

...
В петък през нощта ще влезе в сила споразумение между
Коментари Харесай

Полша и Украйна сключиха споразумение за транзит на украинско зърно

В петък през нощта ще влезе в действие съглашение сред Полша и Украйна за пренос на украинско зърно , откакто Варшава забрани вноса в отговор на митингите на фермерите .

Полша беше единствената страна, която в началото забрани даже прекосяването на камиони със зърно през територията на страната. В началото на седмицата Унгария, Полша и Словакия постановиха възбрана за импорт на зърно и хранителни артикули, идващи от Украйна.

Подновява се преносът на украинско зърно през Полша . Това оповестиха на конференция полският министър на земеделието Роберт Телус и украинският вицепремиер и министър на стопанската система Юлия Свриденко.

Министърът на земеделието Роберт Телус след диалози във Варшава с украински публични лица съобщи:

 
Веднага след затварянето на границите, а даже и преди този момент, водехме договаряния с Украйна за продължение на преноса през Полша, само че искахме 100-процентови гаранции, че тези артикули, изключително зърното, няма да бъдат складирани. Доволен съм, че беше допустимо да се контракти подобен механизъм, който ще подсигурява, че в Полша няма да остане нито един звук зърно.
Роберт Телус, министър на земеделието на Полша

Юлия Свриденко, вицепремиерът на Украйна, разяснява:

 
В резултат на договарянията, които продължиха два дни, взехме решение, че преносът през Полша ще бъда разрешен от петък. Полското министерство на търговията ни осведоми за техническите аспекти на преноса на украински артикули през страната. Убедени сме, че украинските експортьори ще изпълнят отговорно условията.
Юлия Свириденко, вицепремиер на Украйна

Натискът върху Брюксел да предложи решение на ниво Европейски Съюз се усилва. Към полските производители се причислиха унгарските и словашките, а румънските предизвестиха за подготвеност за деяние. Всички наранени страни декларират, че казусът е подбиването на цени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР