В петък преди обяд над Западна, а след обяд и

...
В петък преди обяд над Западна, а след обяд и
Коментари Харесай

Времето: Захладнява, валежи в Западна и Централна България

В петък преди обяд над Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще бъде забележителна и на доста места там ще превалява дъжд. Съществени ще са количествата в северозападните региони от страната, където по здрач вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква студен въздух. На изток ще доминира слънчево време, към момента ще духа до сдържан южен вятър и температурите там ще останат по-високи. Минималните температури ще са най-вече сред 6 и 11 градуса, а максималните ще са от 16-18 градуса в западните региони от страната до 25-27 градуса на изток.

Над планините облачността ще е раздрана, над масивите от Западна България – най-вече забележителна и на доста места там ще има превалявания от дъжд. Ще бъде прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, по здрач с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа до сдържан южен вятър. Максималните температури ще са сред 21 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 16 октомври слънцето ще изгрее в 07:42 часа и ще залезе в 18:41 часа. Продължителността на деня е 10:59 часа. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР