В петък, под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт,

...
В петък, под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт,
Коментари Харесай

Времето: Отново дъжд, запладнява

В петък, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, изначало в северозападната половина от страната, а по здрач и през нощта и в източните региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони, по преминаващия фронт, преваляванията ще са интензивни и значителни. Очакват се градушки.

Жълт код за гръмотевични стихии и мощен вятър е разгласен в северозападните области Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

С повече слънчеви часове и с високи температури над 30 градуса ще бъде тук-там в югоизточната половина от страната. До вечерта вятърът в множеството региони ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него стартира сензитивно захлаждане. Максималните температури ще са 27-31 градуса, в София – 27.

По Черноморието ще има променлива облачност, само че денем превалявания са малко евентуални. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 28-31 градуса, на морската вода е 23-26 градуса.

В планините сутринта ще е по-слънчево, само че към обяд първо в масивите в Западна България, а по-късно денем и в останалите планински региони, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони обилни. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите денем ще са към момента високи и оптималната на височина 1200 метра ще е към 19, на 2000 метра - към 13 градуса.

Продължителността на деня е 15,19 ч.

Атмосферното налягане денем ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца, а вечерта ще стартира да се покачва.

В събота ще бъде прохладно и захлаждането ще продължи. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 21 и 26 градуса. На места, повече в източните и южните региони, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони - интензивни и с градушки.

В неделя ще бъде хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често забележителна облачност и тук-там ще превали дъжд. Вятърът сензитивно ще отслабне.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток. Сутринта ще има и слънчеви часове, след обяд тук-там в Западна България ще превали и прегърми. Във вторник и сряда има нараснала възможност за интензивни превалявания, обилни по количество и гръмотевични стихии. В четвъртък преваляванията краткотрайно ще отслабнат, ще има и слънце. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР