В петък още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се

...
В петък още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се
Коментари Харесай

Ето с какво време изпращаме работната седмица

В петък още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се усилва и вплътнява. Около обяд, изначало тук-там в западните региони, а до вечерта и на изток, ще превали. По-значителни по количество ще са преваляванията в крайните южни региони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините, и там дневните температури ще са по-високи, до към 13-14 градуса. В останалата част от страната оптималните температури ще са най-вече сред 6 и 11 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.

Над Черноморието около обяд облачността ще се усили. След обяд изначало в южните региони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни региони има нараснала възможност за по-значителни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни региони - 4.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се усили. От запад на изток ще превали дъжд, над към 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества превалявания. В ранните утринни часове в западните региони е допустимо и на височина към 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1.

През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачат още - тук-там в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е сдържан и мощен, дневните ще надвишават 15 градуса. Облачността ще бъде по-често забележителна.

В събота вероятността за превалявания е дребна, през нощта против неделя, основно в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. В неделя за малко преваляванията ще спрат, а вятърът краткотрайно ще отслабне, само че до вечерта още веднъж ще се усили, изключително в източната половина от страната, а от запад ще завали дъжд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР