В петък излезе проект на доклада на Надзора на НОИ,

...
В петък излезе проект на доклада на Надзора на НОИ,
Коментари Харесай

Кирил Петков, Продължаваме Промяната: 100-те милиона ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна!

В петък излезе план на отчета на Надзора на Национален осигурителен институт, с който се пробваха да откраднат 100 милиона лв. от пенсионерите като не създадат нарастването с 11%, както е заложено в бюджета, а с 10%. Събрахме подписи, които внасяме в Народното събрание през днешния ден по този начин, че да има изключителна сесия на Народното събрание, на която да се вземе решение нарастването на пенсиите да е с 11%. Това съобщи съпредседателят на " ". 

" След нашето изказване, през вчерашния ден видяхме една много истерична реакция от ГЕРБ-СДС. В 21.30 ч. да наредят на министъра да внесе решение нарастването да е с 11%. Не им мина номерът да откраднат 100 милиона от пенсионерите. Не сме сигурни дали няма да опитат отново и да измислят техническа спънка. Затова желаеме да се състои това съвещание на Народното събрание, на което да вземем решение, с което да ги задължим ", акцентира той. 

Василев чака с интерес да се види кой от народните представители ще гласоподава " за " отнемането на милиони левове от българските пенсионери от пари, които към този момент са обезпечени в бюджета. 

" Тези опити сме ги виждали и преди. Пробваха дали ще мине номерът с Детската болница. Не мина. Сега пробват дали ще мине номерът с това да откраднат парите на пенсионерите. Не мина. Оттук-нататък всякога, в който това държавно управление си разреши да взима безобразни решения, ние ще желаеме Народното събрание да се намеси и тези безобразия да бъдат спрени, измененията в Конституцията ни дават правото да има парламент по времето на деяние на служебното държавно управление ", сподели още съпредседателят на " ". 

Василев зададе и един елементарен, само че явно нужен въпрос: по какъв начин по този начин Деница Сачева от ГЕРБ приказва от името на служебния министър на труда и обществената политика?

" Нямаме доверие на служебния кабинет на ГЕРБ с техните изказвания. Каквото и да приказват, ще внесем настояването за изключителна сесия на Народното събрание. Най-малкото, с цел да изслушаме и премиера по какъв начин по този начин желаеха да откраднат 100 милиона от пенсионерите. Няма да им позволим повече да пускат едни вести, да виждат дали има обществена реакция, и в случай че мине, мине. Няма да минава! 100-те милиона ще отидат назад при пенсионерите, детската болница ще бъде държавна “, увери съпредседателят на „ “.

Акад. Николай Денков коментира още една серия от поредицата „ Дали ще мине номерът “. " Именно вчерашното изказване от страна на министъра на енергетиката, че може би токът ще се усили с доста на основанието, че нямало средства във Фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка, заредихме фонда с близо 800 милиона лв.. Дойде служебното държавно управление, анулира нашето решение и в този момент споделят, че ще подвигат тока, тъй като няма средства в този фонд. И този опит няма да мине! Най-лесното е да анулират анулацията на нашето решение. Пари за Фонда има! “, безапелационен е той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР