В петък Имран Хан обяви че ще се кандидатира за

...
В петък Имран Хан обяви че ще се кандидатира за
Коментари Харесай

Имран Хан, освободен под гаранция, обявява кандидатурата си

В петък Имран Хан разгласи че ще се кандидатира за изборите , откакто Върховният съд на Пакистан освободи някогашния министър председател под гаранция по дело, обвързвано с приключване на държавни секрети, само че остава неразбираемо по какъв начин той може да бъде освободен, до момента в който излежава и против други обвинявания.

71-годишната някогашна звезда на крикет беше замесен в плетеница от политически и правосъдни борби, министър-председател през април 2022 година Той не е бил виждан обществено, откогато беше наказан на три години затвор през август за, до момента в който беше на поста от 2018 до 2022 година

Хан остава дисквалифициран от присъединяване в националните избори , планувани за 8 февруари, заради присъдата за корупция, която висшият съд отхвърли да спре в четвъртък.

Въпреки това Хан е подал документи за номинация за изборите в петък , сподели медийният екип на неговата партия.

В документално правосъдно предписание съдиите от Върховния съд споделиха, че не могат да намерят " задоволително уличаващи материали " , които да покажат, че Хан е разрешил приключването на държавни секрети с желание да облагодетелства непозната мощ.

В заповедта се споделя, че освобождението на Хан под гаранция " по време на изборния интервал ще обезпечи " същински избори " и по този метод ще разреши на хората да упражнят правото си да изразят волята си дейно и свястно. Няма изключителни условия, които да откажат освобождението под гаранция. "

Но не беше ясно по какъв начин Кан може да бъде освободен под гаранция заради броя на издадените против него заповеди за арест и тригодишната присъда.
 Пакистан употребява неестествен дъжд за битка със смога
Пакистан употребява неестествен дъжд за битка със смога

" Подаръкът " е обезпечен от Обединените арабски емирства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР