В петък, 8 март, бившият президент на Хондурас Хуан Орландо

...
В петък, 8 март, бившият президент на Хондурас Хуан Орландо
Коментари Харесай

Престъпното лицемерие на присъдата на Ернандес за наркотици в американски съд

В петък, 8 март, някогашният президент на Хондурас Хуан Орландо Ернандес беше наказан по три обвинявания за трафик на опиати и скрит план за оръжия във федерален съд в Манхатън. Екстрадиран в Съединените щати малко след довеждане докрай на втория си президентски мандат през 2022 година, 55-годишният Ернандес е изправен против наложителна минимална присъда от 40 години затвор.

След присъдата основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд упрекна Ернандес, че е управлявал Хондурас като „ наркодържава, в която на жестоките наркотрафиканти е било разрешено да работят съвсем безнаказано “. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, заслужено изблея Гарланд, в този момент сподели своя ангажимент да „ унищожи цялата екосистема от мрежи за трафик на опиати, които вредят на американския народ, без значение какъв брой надалеч или какъв брой високо би трябвало да стигнем “.

И въпреки всичко като се има поради главната роля на Съединените щати в подхранването и поддържането на същата тази екосистема преди всичко, неоправдателната присъда може...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР