В петък, 24 май, спот Биткойн ETF регистрираха нетен приток

...
В петък, 24 май, спот Биткойн ETF регистрираха нетен приток
Коментари Харесай

Интересът към Биткойн ETF отново се засилва като инвеститорите наливат стотици милиони долари

В петък, 24 май, спот Биткойн ETF записаха чист приток от $251 милиона, отбелязвайки възобновяване от забавянето в средата на седмицата.

Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн се е нараснала с близо 1% и се търгува за $68,930, с пазарна капитализация от $1.358.5 трилиона.

Май стартира мудно за спот Биткойн ETF, само че интензивността се увеличи доста през последните две седмици, като притоците надвишиха $2 милиарда. Това възобновление съответства с утвърждението на спот Етериум ETF на 23 май, повишавайки пазарните настроения.

До 24 май тези ETF са записали $252 милиона чисти потоци за 10 поредни дни. GBTC на Grayscale остана неподвижен, до момента в който IBIT на BlackRock и FBTC на Fidelity означиха притоци надлежно от $182 милиона и $43.7 милиона.

BlackRock се доближава към Grayscale на пазара на Биткойн ETF. IBIT на BlackRock към този момент има 284,526 BTC на стойност $19.32 милиарда, спрямо GBTC на Grayscale, който има 289,257 BTC на стойност $19.64 милиарда. Този приток на средства акцентира продължаващото доверие на вложителите макар пазарните съмнения.

Очаква се утвърждението на контролирани капиталови артикули за Биткойн да притегли още повече институционални средства. Джефри Кендрик от Standard Chartered Bank предвижда мощни притоци в Биткойн ETF и поддържа целева цена на Биткойн в края на годината от $150,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР