В петък, 19 ноември, от 18 ч. в Градската градина

...
В петък, 19 ноември, от 18 ч. в Градската градина
Коментари Харесай

Немският коледен базар в столицата - само за посетители със зелен сертификат

В петък, 19 ноември, от 18 ч. в Градската градина в столицата ще бъде открит Немският коледен базар, заяви за Българска телеграфна агенция. Единадесетото издание ще премине под знака на Коронавирус и новите ограничаващи ограничения.

Достъпът до територията му ще бъде единствено със зелен документ. В рамките на базара ще се съблюдава условието за разстояние, само че маски няма да е наложително да се носят. Деца на базара ще се позволяват единствено с възрастен компаньон, който има зелен документ.

Снимка: БГНЕС

" Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни усети. Мотивацията да провеждам тези базари към този момент толкоз години се състои в уюта и хубостта, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук ", сподели Теодора Бреме, шеф на компанията, уредник на базара.

Снимка: Ладислав Цветков

Посетителите ще могат да се насладят на обичайните немски коледни изкушения - ароматното греяно вино глювай и, яйчен пунш. На базара ще има още достоверна немска бира, разнообразни типове колбаси, ядки, типичните немски щолени, които идват особено за коледния базар.

Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден, продукцията се приготвя особено за нашия коледен базар. Нашият подбор не може да се откри в питателните магазини в България, посочи Теодора Бреме. Тя даде обещание на посетителите на базара същинско коледно въодушевление и кулинарни изкушения за дребни и огромни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР