В петък (17 декември) около 18.30 бившият финансов министър от

...
В петък (17 декември) около 18.30 бившият финансов министър от
Коментари Харесай

Владислав Горанов е опитал да влезе в Сърбия с издирван автомобил, твърди БНТ

В петък (17 декември) към 18.30 някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов е влезнал в граничен пункт " Калотина " с автомобил BMW X7 в посока Сърбия, а при граничната инспекция се оказало, че автомобилът, който той ръководи, е разгласен за търсене, оповестява Българска национална телевизия.

Вписването в масивите било осъществено от Русия. Граничните чиновници уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция. Той, обаче, направил противоположен завой и се върнал навътре в страната, сочи информацията на националната телевизия.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на притежател на огромна компания за автобусни транспорти Горанов още веднъж се върнал, минал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, търсеният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Полицията сега търси колата. От Министерство на вътрешните работи са удостоверили за Българска национална телевизия, че правят инспекция за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в осведомителните масиви като търсен и за непокорство на полицейско предписание. Ведомството не удостоверява, само че и не отхвърля присъединяване на Владислав Горанов в тази ситуация. Проверяват се и дейностите на граничните служители на реда, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му прекосяване през граничния пункт.

Владислав Горанов беше зам.-министър на финансите в първото и министър във второто и третото държавно управление на Бойко Борисов, а в края на юли 2020 година в разгарящата се политическа рецесия и на фона на антиправителствени митинги оставката му беше поискана от премиера с претекста " оборване на внушенията, че е в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски ". След това той учреди консултантска компания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР