В петък (11 май) председателят на Общинския съвет в Благоевград

...
В петък (11 май) председателят на Общинския съвет в Благоевград
Коментари Харесай

На 11 май ще е ясно ще има ли референдум за трасето на АМ Струма

В петък (11 май) ръководителят на Общинския съвет в Благоевград е свикал изключително съвещание. На него ще се разисква предложение от група общински съветници за осъществяване на локален референдум дали откритите в землищата на село Покровник и Зелен дол археологически находки би трябвало да бъдат преместени или да си останат където са открити, осведоми сътрудник на Actualno.com. Решението касае директно трасето на Автомагистрала " Струма ".
Ако болшинството одобри предлагането, жителите на общината ще отговорят дали са " за " или " срещу " опазване и възобновяване на раннохристиянската църква, датирана 30- те, 40- те години на ІV- ти век от времето на император Костантин Велики ІV и неговите синове Констанций ІІ и Констанс, както и баня, канализация и тръбопровод, административни, индустриални и жилищни здания, открити в тракийско населено място от 120 декара на територията на община Благоевград в землището на с. Покровник и с. Зелен дол.
Конкретната дефиниция на въпроса се предлага да е следната: " Съгласни ли сте откритите археологически обекти в землището на село Покровник, община Благоевград, представляващи културна полезност по смисъла на Закона за културното завещание, да бъдат непокътнати и експонирани на мястото, на което са открити? ".
Преди това – за на следващия ден (9 май), кметът на Благоевград Атанас Камбитов е провел полемика, на която ще бъдат разисквани вероятните разновидности за опазване на археологическите находки на място край село Покровник и строителството на Автомагистрала " Струма ". Срещата е планувана за 18:30 часа в зала " 22 септември " като по време на форума ще бъдат изложени обстоятелства и причини, касаещи двата обекта.
Целта на полемиката е да бъде чуто мнението на оптимален брой поданици на общината и да се построи една обща за Благоевград позиция преди срещата с премиера Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР