В Пещера започва за работи Фонд за подкрепа на местни

...
В Пещера започва за работи Фонд за подкрепа на местни
Коментари Харесай

Фонд за подкрепа на местни инициативи разкриват в Пещера

В Пещера стартира за работи Фонд за поддръжка на локални начинания. Създаването на фонда е част от дейностите по план на Платформа АГОРА " Активни общности: създаване на потенциал за смяна ", финансиран от фондация " Америка за България ". В него неправителствената организация и Община Пещера обезпечават средства за осъществяване на планове. Размерът на фонда ще се дефинира всяка година, като Общински съвет взима решение за средствата, които ще се дават от общинския бюджет.

Първата процедура за финансиране бе открита със заповед на кмета Николай Зайчев. Тя има две предпочитани оси - Насърчаване на физическата интензивност и осъществяване на спортни занимания като средство за здравословен метод на живот на общността. И предпочитана област II - Създаване на удобна, насърчаваща и подкрепяща среда посредством приобщаване на общността към културата.

Допустими претенденти са такива, които реализират активността си на територията на община Пещера и са неправителствени организации в социална изгода, читалища, домсъвети по реда на ЗУЕС, локални културни и просветителни институции.

Минималният размер за финансиране на едно планово предложение е 1 000 лева, а оптималният 3 000 лева

Проектните оферти се подават в период до 17:30 ч. на 10.12.2018г. в Центъра за административно обслужване на жители в Община Пещера с адрес: гр. Пещера 4550, община Пещера, ул.„ Дойранска епопея “ № 17.

Повече детайлности могат да се намерят на интернет страницата на Община Пещера https://www.peshtera.bg/.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР