В Перник ще бъде обявено бедствено положение. Това каза пред

...
В Перник ще бъде обявено бедствено положение. Това каза пред
Коментари Харесай

Обявяват бедствено положение в Перник

В Перник ще бъде оповестено бедствено състояние. Това сподели пред „ Фокус “ кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Това ще стане на свиканото от кмета съвещание на спешния щаб, което ще се организира от 9,30 часа в събота. От на следващия ден стартират действия и за увеличение на притока към бент. „ Студена “, добави Станислав Владимиров.

„ Министерски съвет отпусна средства за ремонт на пречиствателната станция, с цел да избегнем утежняване на качеството на водата, в случай че се наложи да влезем в мъртвия размер. Най-големият проблем все още е неналичието на приток към бент. „ Студена “.

По данни от тази заран в язовира са влезнали единствено 26 литра, а оттокът е 274 литра. Огромна е разликата сред приток и разход, по тази причина волята на страната, волята на премиера е по всевъзможен начин и благоприятни условия, с които сега разполага страната, още от на следващия ден да стартират строително - монтажни работи, с които да увеличим притока към бент. „ Студена “, изясни кметът.

Станислав Владимиров разяснява, че въвеждането на воден режим в Перник е закъсняла мярка, само че за този месец са спазени параметрите, заложени от Министерството на околната среда и водите за отток от 1 млн. кубика месечно.

„ Липсата на превалявания и безбройните повреди по улиците на Перник наложи този режим да бъде затегнат и от през днешния ден ние сме в едноразов воден режим, с което се надяваме да спестим дребното количество вода, останало в бент. „ Студена “, сподели още кметът.

Регионалната здравна ревизия в Перник следи всекидневно параметрите за качеството на водата и все още не са регистрирани отклонения, увери Станислав Владимиров. Общината оказва подпомагане на учебните заведения и детските градини за създаване на спомагателни хидрофорни уреди.

Ремонтиран е и резервоарът на регионалната болница, с цел да не се постанова спиране на водоподаването, означи Станислав Владимиров. Ще се търси опция за по-облекчен режим за празничните дни, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР