В Перник отново ще има протест заради водния режим. Недоволните

...
В Перник отново ще има протест заради водния режим. Недоволните
Коментари Харесай

В Перник пак излизат на протест заради водния режим

В Перник още веднъж ще има митинг поради водния режим. Недоволните желаят оставката на регионалния шеф Ирена Соколова, оповестява БГНЕС. След последния митинг с поста си се раздели шефът на ВиК в града Иван Витанов.

Водният режим в Перник влезе в действие на 18 ноември. В по-голямата част от града вода има за по 10 часа в денонощието. В някои села обаче режимът е още по-сериозен и вода се пуска единствено по един път на 48 часа.

Причина за режима са ниските равнища на бент. „ Студена “, който доставя града и покрайнините. В момента във водоема има пет пъти пъти по-малко вода от размера му.

Режимът бе въведен ведната след локалните избори, които ГЕРБ загуби. Преди вота никой не загатваше, че в язовира няма вода. След това някогашният кмет Вяра Церовска стартира да твърди, че в нейния мандат е направено доста за водния цикъл на града. И тя, и регионалният шеф отхвърлят да имат виновност за сегашната обстановка. Същото направиха и от екоминистерството, което също има отношение към ръководството на язовирите.

В четвъртък стана ясно, че от Министерство на околната среда и водите е наложило възбрана да се взема вода, с изключение на за питейни потребности, от язворите, които доставят Сливен, Дупница, Омуртаг и Антоново. Водоемите са запълнени на към 30% от потенциала си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР