В Перник е открит вторият в страната национален кабинет по

...
В Перник е открит вторият в страната национален кабинет по
Коментари Харесай

В Перник е открит национален кабинет по репродуктивно здраве

В Перник е открит вторият в страната народен кабинет по репродуктивно здраве, заяви общинският пресцентър. В кабинета, който се намира в постройката на Дома за медико-социални грижи в кв. "Варош ", ще бъдат осъществявани безвъзмездни съвещания на двойки с репродуктивни проблеми. Инициативата за основаването му, подкрепена от община Перник, е била подета от фондациите "Искам бебе " и "Богданова и Данаилова ", а построяването му е одобрено от Общинския съвет.

Във време, в което един от най-големите бичове пред нашето общество е демографската злополука, взехме решение да създадем подобен център, с цел да подкрепяме всички двойки, които имат потребност, е декларирал кметът Станислав Владимиров.

Той е поискал в Перник да се раждат от ден на ден деца, тъй като градът има потребност от детски смях. Според кмета този кабинет ще помогне на доста млади двойки да осъществят своята фантазия.

Специалистите, които ще организират безвъзмездни съвещания в кабинета ще работят по график,който ще бъде обявяван авансово. Вече 15 години фондация "Искам бебе " работи с двойки с репродуктивни проблеми и дружно с лекарите трансформира ориси, подчертала създателят на организацията Радина Велчева. Тя е поискала през идната година да бъде отпразнувано първото дете, родено с помощта на експертите, които ще работят в кабинета за репродуктивно здраве.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР