В Перник днес е отчетено замърсяване със серен диоксид. От

...
В Перник днес е отчетено замърсяване със серен диоксид. От
Коментари Харесай

Към момента намалява замърсяването със серен диоксид в Перник

В Перник през днешния ден е регистрирано замърсяване със серен диоксид. От Регионалната ревизия по околна среда в града оповестиха за четири следващи превишения на стойностите. Те са регистрирани рано тази заран сред 5 и 8 часа, като най-високата средночасова стойност е записана в 7 сутринта - 999,13 микрограма на пространствен метър. Към момента замърсяването понижава. Но от екоинспекцията предизвестиха хората по опция да не излизат от домовете или работните си места и наложително да употребяват шалове или маски.

От Регионалната ревизия по околна среда в града оповестиха за четири следващи превишения на стойностите. Те са регистрирани рано тази заран сред 5 и 8 часа, като най-високата средночасова стойност е записана в 7 сутринта- 999,13 микрограма на пространствен метър

Към момента замърсяването понижава. Но от екоинспекцията предизвестиха хората по опция да не излизат от домовете или работните си места и наложително да употребяват шалове или маски. На шефовете на учебните заведения беше разпоредено да не пускат децата на открито.

Според Регионална инспекция за опазване на околната среда аргументите за замърсяването са неподходящите метеорологични условия, отопление на твърдо гориво и работата на Топлоелектрическа централа " Република ".
Аделина Стоянова, шеф Дирекция Контрол и превантивна активност Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник: Емисиите, които се отпускат в атмосферния въздух по индикатор серен диоксид са в нормите, в които са избрани за тях, в комплексното им позволение. Въпреки това е обещано разписание на сдружението да понижи мощностите на работещите котли към сегашния миг - Парогенератор 4 и Парогенератор 5, до софтуерния най-малко, както и да премине на различен тип гориво - нискосернистни въглища.


Жителите на Перник също разясниха обстановката пред екип на " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР