В периода от 23 до 28.09.2019 г. скандинавската фирма Patria,

...
В периода от 23 до 28.09.2019 г. скандинавската фирма Patria,
Коментари Харесай

Patria се среща с български компании по време на Международния технически панаир в Пловдив - 2019

В интервала от 23 до 28.09.2019 година скандинавската компания Patria, предоставяща услуги и решения в областта на защитата, сигурността и авиацията и поддръжка през целия витален цикъл, взе участие на Международния механически панаир в Пловдив. Щандът на Patria провокира мощен интерес измежду специалистите, посетителите и формалните лица.
Patria е участник в процедурата за държавна поръчка на 150 бойни машини за потребностите на Сухопътните войски на Българската войска. Patria предлага на България последно потомство бойна машина Patria AMV за реализиране на задачите за рационализация на Българската войска, като главен стадий за постигането на тази цел е локалното произвеждане.
Patria предлага машините да се създават с страната от предприятия от българската отбранителна индустрия, в съдействие с подизпълнители от гражданската индустрия. Международният механически панаир в Пловдив дава чудесна опция за осъществяване на срещи и разискване на бъдещото съдействие с представители на другите компании от България.
Patria слага акцент върху локалното произвеждане. Компанията предлага промишлено присъединяване и произвеждане в България, като по този метод повече от 20% от вложенията ще останат в страната. Досега Patria е осъществила сполучлив трансфер на технологии и планове за локално произвеждане в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка.
Местното произвеждане ще даде на България по-голяма сигурност на доставките, посредством основаването на самостоятелен надзор върху поддръжката и позволявайки осъществяването на модификации на машините на локално равнище. Избирайки Patria, българската отбранителна индустрия ще получи високо равнище на трансфер на технологии, опция за локално произвеждане и обилни вложения за модернизиране на промишлената инфраструктурата в страната.
„ Участието на локалната индустрия постоянно води до разширение на националните благоприятни условия. Има три основни аспекта: промишленото произвеждане обезпечава основата за сигурността на доставките; носи редица изгоди за локалната стопанска система и основава нов експертен опит “, съобщи Яне Пулкинен.
„ Бих желал да акцентира на това, че присъединяване на локалната индустрията е от жизненоважно значение за придобиването на нужната експертиза за постоянната поддръжка на машините. Местната отбранителна индустрия би следвало да отговоря за сигурността на националната отбранителна дарба. Това подсигурява и основава доста работни места, директно или индиректно. Придобитият експертен опит ще обезпечи по-малко държавни разноски през целия витален цикъл на продукта, в това число разноски за ремонт, модификации, както и за осъвременяването на машините в средата на виталния им цикъл. В доста страни се следи позитивен чист резултат, със значителен принос за цялото обществото, под формата на налози и дивиденти “, добави Яне Пулкинен, управител “Трансфер на технологии ” в Patria Land.
Patria е благонадежден снабдител на услуги и софтуерни решения в областта на защитата, сигурността и авиацията и поддръжка през целия витален цикъл. Освен Финландия, Групата работи и в Швеция, Норвегия, Естония, Полша, Обединените арабски емирства и Южна Африка. В Patria работят 2,980 експерти. Собствеността на Patria е разпределена сред финландската страна (50.1%) и Norwegian Kongsberg DefenseAerospace AS (49.9%).
www.patria.fi
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР