В периода от 1 април до 30 ноември 2022 година

...
В периода от 1 април до 30 ноември 2022 година
Коментари Харесай

Летище Пловдив отбелязва рекорд по обслужени пътници, минавайки над нивата за цялата 2019 г.

В интервала от 1 април до 30 ноември 2022 година на летище Пловдив са обслужени 149 192 пасажери. Това съобщи за Българска телеграфна агенция ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов, което по думите му, е съвсем два пъти повече спрямо цялата предковидна 2019 година. В годишен проект, с спомагателните полети от зимния чартър до края на годината, Ангелов чака броят им да доближи 200 000. Според него това е безспорен връх в историята на аерогарата. 

" С предстоящите постоянни линии - две от Турция и възобновяване на някои от предходните дестинации (Милано, Франкфурт, Брюксел, Барселона), се планува пътникопотокът за 2023 година да доближи над 300 000 души ", разяснява Ангелов с ангажимента, че би трябвало да се работи със същото движение и да няма внезапни промени в ръководството на летището. 

По думите му, за постигането на тези резултати основна роля има Фондът за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България. В договарянията с самолетните компании всяка една от тях, без изключение, се интересува дали биха могли да разчитат на тласъци, с които да понижат риска при започване на постоянни полети. И там, добавя Ангелов, ролята на Фонда е решаваща. Фондът за развиване на летище Пловдив бе основан през 2010 година от осем общини – Асеновград, Хисаря, Пловдив, Родопи, Чепеларе, Куклен, Калояново и Раковски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР