В периода на почивките и пътуванията едва ли има шофьор,

...
В периода на почивките и пътуванията едва ли има шофьор,
Коментари Харесай

Ако ще почивате при съседите, важно е да знаете как вървят цените на горивата при тях

В интервала на почивките и пътуванията надали има водач, който не се вълнува от цените на горивата. businessnovinite.bg ревизира по какъв начин вървят цените в България и други страни, с цел да улесни пътуващите, в случай че се двоумят кой маршрут да заловен.

Към момента междинната цена на бензин А95 е 2,56 лв. за литър, а на дизела е 2,46 лв.. Цената на литър бензин в София стига 2,56 лв., в Пловдив- 2,52 лв., в Бургас - 2,53 лв. и във Варна - 2,55 лв. за литър.

Ако поемете на юг от България, то в Гърция ще ви посрещнат с цени на бензина сред 3,80 и 4 лв. за литър. За сметка на това обаче бензинът в Турция е много евтин- към 1,60-1,80 за литър. Същата е цената и на дизела там, това демонстрират информации в уеб страниците fuelo.net и numbeo.com. 

В северната ни съседка Румъния цената на литъра е малко над нашата и върви към 2,62 лв.. Най-скъпото гориво сега е в Скандинавските страни. Там литърът бензин се движи сред 3,60 и 4 лв..

Сърбия често е директна страна за пътуващите към Западна Европа, там междинната цена е 2,90 лв. за литър. 

Албания става все по-популярна дестинация за българите и огромна част от тях отиват до там с кола. Бензинът там върви към 3,27 лв. за литър, а дизелът към 3,20. 

Ако ви се наложи да зареждате в Западна Европа се пригответе за цени в Италия около 3,60 лв. за литър, в Германия- 3,60 лева, в Испания- 3,14 лв., Франция -3,67 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР