В периода до 23 август са проверени над 3800 съоръжения

...
В периода до 23 август са проверени над 3800 съоръжения
Коментари Харесай

АПИ откри фрапатни нарушения под мостовете у нас

В интервала до 23 август са тествани над 3800 уреди на републиканската пътна мрежа, като са открити нерегламентирано употребявани пространства под мостовете и прилежащия сервитут на 120 уреди. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски на брифинг за резултатите от осъществените инспекции на оборудванията.

Повод за инспекциите стана зародилият пожар в депото за вторични боклуци край Дупница, в резултат на който част от колоните на моста на Автомагистрала " Струма " в този сектор бяха компрометирани. Укрепването на виадукта ще продължи към 4 месеца и ще коства близо 2 милиона лв..

Инспекторите от АПИ са открили, че най-често под мостовете се изхвърлят гуми и боклуци. По време на конференцията бяха показани и фрапантни резултати. Оказва се, че аграрни стопани отглеждат животни под мостовете на автомагистралите и съхраняват сено.

Председателят на Управителния съвет на АПИ изясни, че множеството боклуци в сервитута могат да провокират пожари и заради неналичието на опция за подуване на водата поради тях - наводнения.

Георги Терзийски насочи зов към всички жители да не изхвърлят боклуци в тези пространства, тъй като опазването на околната среда зависи освен от институциите, а от всеки един от нас. По думите му за разчистването на тези сметища ще са нужни не по-малко от половин милион лв..

" Още в понеделник съм разпоредил да бъдат изчислени средствата, които ще ни бъдат нужни за почистването ", добави Терзийски.

Глобите за откритите извършители частни лица ще бъдат сред 200 и 500 лева, а за юридическите - от 1000 до 3000 лева Където нарушителите не могат да бъдат открити, почистването ще е за сметка на Пътната организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР