Бившият полицай Иван Дачев, който е предаден на съд за

...
</TD
>Бившият полицай Иван Дачев, който е предаден на съд за
Коментари Харесай

Свидетелка спъна делото срещу бившия полицай, убил баба си от бай заради пари

Бившият служител на реда Иван Дачев, който е предаден на съд за това, че съзнателно е умъртвил 95-годишната си баба, няма да излезе от ареста в околните 55 дни, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Днешното съвещание бе отсрочено заради две аргументи.

Едната бе неявяването на последната свидетелка в процеса Веселина Чалушян. Оказа се, че дамата се намира отвън рамките на България.

В зала стана ясно, че тройната сложна съдебно-медицинска експертиза, предоставена на движимостите лица към момента не е подготвена изцяло. Лекарите се нуждаят от още време, с цел да бъде изцяло приключена. 

Съдът, представителят на държавното обвиняване, както и отбраната солидаризираха мнението си, че процесът не може да продължи през днешния ден. 

Следващото съвещание ще се организира на 5 август, когато е допустимо Дачев да чуе и окончателната си присъда. 

Припомняме, че казусът е от 2022 година. 95-годишна жена Гена Кръстева живеела сама в апартамент в Пловдив. Поради заболяване тя не можела да се придвижва и за нея се грижела съседка от блока. През лятото на 2022 година Иван Дачев, който бил неин внук, се преместил да живее при баба си. Той постоянно употребявал алкохол.

На 14 декември 2022 година е бил подаден сигнал на телефон 112, като на място се отзовал лекарски екип, който открил контузии по тялото на дамата. Тя била откарана в болница, където на 16 декември 2022 година е умряла от пострадванията си.

Иван Дачев е работил в Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Той е бил уволнен от един от някогашните директори на ОД на МВР .

През март 2024 година бяха разпитани част от очевидците, помогнали на Гена в нощта на случая. 

" Иван е добър, свестен човек, само че като се напие,не може да се търпи ", споделиха в залата те.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР