В периода 7-8 юни 2018 г. министърът на отбраната на

...
В периода 7-8 юни 2018 г. министърът на отбраната на
Коментари Харесай

Каракачанов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО


В интервала 7-8 юни 2018 година министърът на защитата на България Красимир Каракачанов ще вземе присъединяване в срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, оповестиха от МО.

На форума ще бъдат разисквани настоящи въпроси от дневния ред на Алианса и непосредствената подготовка за идната Среща на държавните и държавни ръководители на НАТО през юли 2018 година

Непосредствено преди началото на двудневния конгрес в Брюксел ще се организира среща на страните, участващи в самодейността „ Концепция за рамкова страна “ в групата, водена от Германия. Групата включва двадесет страни-членки на НАТО, искащи да развиват взаимно отбранителни качества, нужни за груповата защита.

Официалната среща на министрите на защитата ще стартира със съвещание на Северноатлантическия съвет във формат „ 29 “. На него ще бъдат разисквани тематиките за справедливото шерване на разноски, възпиращият и защитителен капацитет на НАТО, приспособената командна конструкция на Алианса, киберотбраната и други тематики от подготовката на Срещата на върха.

В рамките на работна вечеря министрите на защитата ще прегледат въпроси от сферата на проектирането на непоклатимост и възходящата роля на Алианса в битката с тероризма, в това число и планирането на нова небойна задача на НАТО в Ирак.

На втория ден от срещата ще се организира съвещание на Северноатлантическия съвет с присъединяване на висшия представител на Европейски Съюз по външни работи и политика за сигурност и на министрите на защитата на Швеция и Финландия. На сесията ще бъде разискван постигнатият прогрес по съдействието сред НАТО и Европейски Съюз и подготовката на нова Съвместна декларация на двете организации, както и въпроси от региона на европейската защита.

В рамките на срещата министър Каракачанов и министърът на защитата на Черна гора Предраг Бошкович ще подпишат „ Протокол за съдействие сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Черна гора в региона на военното обучение и подготовка “.

Форумът ще завърши със съвещание със страните-участници в задачата „ Решителна поддръжка “ в Афганистан, на което ще бъде разисквано развиването на обстановката в страната и постигнатите все още резултати, както и опциите за удължение на финансовите задължения на съдружниците към построяването на непоклатимост и защитителен потенциал на Афганистанската национална войска и силите за сигурност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР