В периода 30 септември – 4 октомври 2019 г. нашата

...
В периода 30 септември – 4 октомври 2019 г. нашата
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на „Balkan Bridges – 2019“

В интервала 30 септември – 4 октомври 2019 година нашата страна ще бъде хазаин на многонационалното компютърно-подпомагано командно-щабно обучение „ Balkan Bridges - 2019 “. Това оповестиха от Министерството на защитата.

То се организира в границите на самодейността на началниците на отбраната/началниците на генералните щабове на Балканските страни за повишение на съдействието в района. Целта е повишение на подготовката и оперативната съгласуемост в многонационален формат, възстановяване на взаимните качества за съответно реагиране на всяка заплаха и риск в района, създаване на взаимно съгласие и доверие. Учението ще се концентрира върху щабната екипна работа, съдействието и координирането на оперативно и тактическо равнище. При неговото осъществяване ще се употребява мрежата на страните от Югоизточна Европа за подготовка и осъществяване на учения (SEEETN), за която Република България е водеща страна. Основна роля в поддръжката на учението ще имат Съвместният център за подготовка на силите на НАТО в Бидгошч, Полша, и Центърът на НАТО за проучване, създаване и рационализиране на качества за ръководство на рецесии и бедствия.

Днес, 4 септември, приключи двудневната координираща конференция за идното многонационално компютърно-подпомагано командно-щабно обучение „ Balkan Bridges 2019 ” година, която се организира в гр. София. Международният конгрес беше управителен от заместник-началника на щаба на Съвместното командване на силите полковник Пламен Йорданов, той и шеф на учението. В рамките на двудневната работна среща бяха прегледани детайлно въпросите, свързани с окончателното съгласуване и техническото взаимоотношение сред участниците от страните по самодейността на началниците на отбраната/генералните щабове на Балканските страни (Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна Гора,) както и Центъра за взаимна подготовка на силите на НАТО-Бидгошч, Полша, и Многонационалната бригада „ Югоизточна Европа ”. От българска страна в конференцията участваха офицери от Щаба на защитата, Съвместното командване на силите, Командването на Сухопътните войски, Военна академия „ Г. С. Раковски ” и Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство при рецесии и реагиране при бедствия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР