В периода 24-28 октомври 2022 г. представители на ВВВУ Г.

...
В периода 24-28 октомври 2022 г. представители на ВВВУ Г.
Коментари Харесай

От ВВВУ Георги Бенковски участваха в Международна конференция „Езици-сигурност-технологии“ в Полша

В интервала 24-28 октомври 2022 година представители на ВВВУ " Г. Бенковски " посетиха Военен механически университет, гр. Варшава, Полша.

Те участваха във Втората интернационална конференция „ Езици-сигурност-технологии “, където старши преподавателят по британски Ваня Кацарска от Департамент „ Природни и филантропични науки “ показа опита си във ВВВУ и изнесе отчет на тематика „ Синергичен модел на лингвистични, професионални и културологични компетентности в авиационния британски език “.

Работните взаимоотношения сред част от участниците в конференцията са дълготрайни и конференцията ще бъде проведена на ротационен принцип с друга страна-домакин. През 2023 година тя ще бъде извършена от Военен механически университет, Букурещ, Румъния, а през 2024 ВВВУ ще има достойнството и удоволствието да бъде хазаин на този интернационален конгрес.

Представителите на ВВВУ взеха присъединяване и в интернационална Еразъм+ седмица, където изнесоха презентации за академичната и интернационална активност на ВВВУ и обмениха опит с сътрудници от Полша, Белгия, Испания, Съединени американски щати, Румъния, Латвия и Норвегия.

Доц. доктор инж. Георги Станчев от Катедра „ Електроника, навигация и връзка в авиацията “ взе участие в работна среща с преподаватели по дисциплината „ Киберсигурност “, с цел да обменят опит, да обогатят своята академична активност и обсъдят хрумвания за нови планове.

Старши специалистите Антония Младенова и Ваня Ветова от Сектор " Международно съдействие и ЕРАЗЪМ " приготвиха сключването на нови контракти по Еразъм+, които да допринесат за съдействието на учебното заведение с други авиационни академии.

Паралелно се организира и Международна студентска конференция във Военен механически университет в гр. Варшава, където от ВВВУ „ Георги Бенковски “ взеха присъединяване: курсант-ст. сержант Йоана Данева, курсант-ст. сержант Василена Маркова, курсант-ст. сержант Илко Мишков и курсант-ст. сержант Борислав Ноев, които по това време организираха двумесечна подвижност за процедура по стратегия Еразъм+ “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР