В периода 21-28 март тази година в Севлиево се проведе

...
В периода 21-28 март тази година в Севлиево се проведе
Коментари Харесай

Младежи от 6 държави успешно финализираха още един проект по Еразъм + в Севлиево

В интервала 21-28 март тази година в Севлиево се организира тренинг курс в осъществяване на плана " По-добри водачи, по-добри планове " на стратегия " ЕРАЗЪМ + ". В рамките на една седмица 18 младежиот 6 страни (България, Северна Македония, Турция, Гърция, Грузия, Украйна и Испания) работиха върху тематиките за основаване, ръководство и осъществяване на юношески планове.

Участниците създаваха планове, работиха по разнообразни проблеми, обменяха хрумвания и опит, само че не пропуснаха да се забавляват и да посетят забележителностите в Севлиево и покрайнините.

Днес кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов им връчи документите на публична гала в зала 300 и ги приветства. " Радвам се, че Севлиево още веднъж взе участие в план, обвързван с младежи и юношески действия по стратегия " Еразъм + ". Надявам се престоят ви тук да е бил потребен и да сте се обогатили с нови познания и другари ", сподели градоначалникът и им описа за Севлиево. " Ние сме доста огромна община като територия, на 11-о място в страната, прочут промишлен център на доста положително местонахождение - в центъра на страната, където е главната индустриална зона в Северна България със своите над 1200 компании (български и чуждестранни), в които работят доста младежи ", показа кметът и предложения участниците в плана да намерят своята причина да се осъществят тук. Той подчертава върху спортната база, стандарта на живот, детските градини, свободните работни места и природата - като детайл на цялостната среда, която е извънредно подобаваща за развъждане на деца.

Престоят им в границите на плана приключи с интеркултурна вечер, на която всяка една страна показа своята просвета и кухня.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР