В периода 2008 - 2018 г. за интеграция на ромите

...
В периода 2008 - 2018 г. за интеграция на ромите
Коментари Харесай

За 10 г. за интеграция на ромите са дадени над 815 млн. лева, ефект никакъв

В интервала 2008 - 2018 година за интеграция на ромите са изхарчени над 815,5 млн.лева от държавния бюджет и от външни фондове, а резултатът от това е нулев. Това разгласи вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на откриването на съвещанието на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси. На събитието се показва планът за промени в политиката за интеграция на ромите.

"Досегашната интеграционна философия е сбъркана, тъй като е очевидно, че ограниченията през неправителствените организации, медии и институции не са довели до действителна интеграция на това население. Не е реализирано образованието им да стане равноправно на пазара на труда. Законът би трябвало да бъде идентичен за всички, а действителната интеграция значи тези хора да одобряват ситуацията, че в България има закони, Конституция и права на други жители, както и че човешкият живот е полезност ", сподели Каракачанов.

Според него е нужна идея, която би довела до действителни ограничения на държавните институции. Вицепремиерът акцентира, че в плана на документ не е вложен етнически смисъл, тъй като е реалност, че освен представители на ромския етнос са дезинтегрирани и необразовани.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който е ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси, съобщи, че няма обществено финансиране за ограничения, които имат етнически профил.

"Ние даже не знаем етническия профил на ползвателите на ограниченията, финансирани със средствата от държавния бюджет и от Европейския обществен фонд, тъй като българската администрация не събира данни за етническа принадлежност ", посочи Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР