В периода 12-15 ноември в Техеран се проведе Деветата сесия

...
В периода 12-15 ноември в Техеран се проведе Деветата сесия
Коментари Харесай

МВР участва в сесия на Смесената комисия в областта на борбата с трафика на наркотични вещества в Техеран

В интервала 12-15 ноември в Техеран се организира Деветата сесия на Смесената комисия в региона на битката с противозаконния трафик на наркотични субстанции. В българската делегация, ръководена от заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев, участваха представители на основните дирекции в Министерство на вътрешните работи „ Борба с проведената престъпност “ и „ Гранична полиция “.

В рамките на работната сесия бяха прегледани съответни оперативни случаи от последната година на арестувани на българска граница опиати, идващи от Иран. В този смисъл бе доказано предпочитаното значение на битката с трафика на наркотични субстанции и прекурсори и изказано удовлетворение от двустранното съдействие в тази област.



Двете страни разискаха също опциите за рационализиране на механизмите за взаимоотношение и набелязаха стъпки за бъдещо партньорство.

В рамките на визитата си в Техеран основен комисар Арабаджиев организира двустранни срещи със заместител основния прокурор Заед Омрани, със заместник-директора на Щаба за битка с опиатите ген. Хади Неджад, със заместник-директора на митническите служби доктор Али Могаддаси, с началника на Антинаркотичната полиция на Иран ген. Захедиан и с ректора на полицейската академия ген. Хасан Жавади.



Смесената комисия в региона на битката с противозаконния трафик на наркотични субстанции е основана в осъществяване на Меморандума за съгласие сред държавното управление на Република България и държавното управление на Ислямска Република Иран за съдействие в битката с противозаконния трафик на наркотични субстанции и прекурсори, подписан през 2003 година в Техеран. Настоящата сесия е девета подред за Смесената комисия. София бе хазаин на срещите през 2003 година, 2009 година и 2011 година, а Техеран – през 2007 година, 2010 година, 2013 година, 2015 година и 2017 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР