В периода 10-12 октомври в румънския град Прахова се проведе

...
В периода 10-12 октомври в румънския град Прахова се проведе
Коментари Харесай

Българско участие на форум срещу дискриминацията в спорта

В интервала 10-12 октомври в румънския град Прахова се организира интернационална среща по плана "Спорт и разговор против принуждение и дискриминация ", осъществен взаимно от партньорски организации от България, Италия, Испания, Румъния и Словения. От страна на Асоциация за развиване на българския спорт участваха Константин Занков, член на УС на АРБС, Марина Василева и Силвия Петрова, доброволци в асоциацията.

Проектът цели да се оправи с казуса на насилието, дискриминирането, издевателството по време на и към спортни събития, измежду спортистите, спортните тимове и техните последователи, както и да се опълчи на насилственото държание посредством открит разговор, приобщаване, приемливост и почтена игра в спорта.

Проектните действия целят да допринесат за използването на спорта като дипломатически инструмент, който сплотява народи и хора, без значение от тяхното минало, етническа принадлежност или пол, както и да насърчи потреблението на всеобщите спортове за разпространение на равните благоприятни условия.

Основните цели на плана са:

Насърчаване на потреблението на всеобщи спортове за поощряване на общественото приобщаване, равенството сред половете, толерантността, интернационалното съдействие и равните благоприятни условия за младите хора;

Насърчаване на спортните събития и действия като интернационален инструмент в поддръжка на честната игра, приобщаването, равенството и потреблението на открит разговор за битка с насилието, расизма и екстремизма във и към спортни събития, измежду съперници или поддръжници, посредством спортни действия и основаване на разговор сред заинтригуваните страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР