В периода 1 юли – 29 юли 20 ученици от

...
В периода 1 юли – 29 юли 20 ученици от
Коментари Харесай

20 ученици от Провадия проведоха практика в немски органични ферми

В интервала 1 юли – 29 юли 20 възпитаници от ПГСС " Земя “, гр. Провадия, съпровождани от двама ръководители, организираха процедура в гр. Лайпциг по план 2017-1-BG01-KA102-035460 " Придобиване на опит в биологичното земеделие и модерните селскостопански практики “, финансиран с поддръжката на Европейската комисия по стратегия " Еразъм + “.

Учениците обогатиха своите познания и на практика опит в областта на органичното фермерство, срещнаха се от близко с работата на немските фермери, условията към качеството и реализацията на органичната продукция.

Чрез на практика работилници във фермите – Annalinde gGmbH и Stadtgärtner учениците научиха за прилаганите там новаторски модели за градското градинарство и по какъв начин органичното земеделие се интегрира в градския живот. Разшириха познанията си за екологичното зеленчукопроизводство и зарзаватчийство, за природосъобразните способи за обработка и наторяване на почвите и битката с вредителите по екологичен метод.

В еко фермата “Landgut Nemt " те се срещнаха с екологичното зърнопроизводство, опазването на подпочвените води и развъждането на говеда. Във фермата “Dewitz " участваха в уъркшоп за органично развъждане на биволи и свине, срещнаха се с метода на създаване на еко плантация и естествената репродукция на животните.

Учениците посетиха също локална пчеларска плантация в Лайпциг, където видяха на процедура по какъв начин устойчивото произвеждане на мед може да се реализира в лимитираното пространство на градската среда.

Обучаемите се срещнаха и с всекидневието на фермата Wassergut Canitz, където разшириха познанията си за екологичния баланс в земеделието и по какъв начин се реализира. Посетена бе и огромна земеделска компания, където групата се образова в метода на потребление на ресурсите и машините, както и с работата с автоматизирани системи за кравеферма.

На 5 август за процедура в Лайпциг отпътува и втора група от 20 възпитаници в същата гимназия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР