В периода 07-08.11.2022 година Луната ще премине през сянката на

...
В периода 07-08.11.2022 година Луната ще премине през сянката на
Коментари Харесай

Последната „кървава луна“ за 2022 година

В интервала 07-08.11.2022 година Луната ще премине през сянката на Земята във вторник сутринта, което ще докара до цялостно лунно затъмнение.
Прочетете още
Защо лунното затъмнение се назовава „ кървава луна “?

По време на затъмнението, до момента в който луната е в сяната на нашата планета, тя ще наподобява като призрачно червен цвят. Слънчевата светлина включва всеки цвят във образния набор. Когато е отчасти затъмнено или под ъгъл - като при изгрев или залез - алените и жълтите цветове надвиват над синьото. Същото се случва, когато сянката на Земята минава над Луната и по този метод: Ефектът на " кървавата луна ".

Лунното затъмнение може да се случи единствено по време на една фаза на луната: цялост, тъй като ние, земляните, можем да хвърляме сянката си върху луната единствено когато сме ситуирани сред нея и слънцето, а това може да се случи единствено когато на разположение е пълнолуние.

Рядкостта на лунното затъмнение се дължи на това, че орбитата на луната към нас има собствен личен ъгъл на отклоняване. Последното предизвиква голям брой странни резултати:

Първо, луната ще потъмнее малко, когато е в полусянката. След това Луната ще наподобява като отхапана, защото част от лицето й е доста потъмняло от сяната. Това не значи, че стопира да бъде цялостно. В различен случай, в случай че е цялостно лунно затъмнение, луната ще бъде обгърната от сяната.

След като е в сянка, когато към този момент няма контрастност сред осветената част и частта в сянка, луната става по-лесна за виждане, само че е алена. Ако е отчасти затъмнение, червенината на по-тъмната част на луната ще бъде забележима, само че по-малко забележима, тъй като частта от луната, която към момента е в полусянката, ще бъде доста по-ярка. 

Така че да обобщим, в случай че сте били фенове на затъмненията, за няколко часа ще видите по какъв начин цялостната луна е погълната от сянка и съвсем изцяло затъмнява до кърваво алено. След това Луната още веднъж ще бъде погълната от сянката и по-късно ще се върне към естественото. Умът ви ще бъде изцяло учуден от идната панорама.

И по този начин, какво тъкмо е кървава луна?

Слънчевата светлина след прекосяване през атмосферата губи съвсем всичките си сини цветове и вследствие на това на небето може да се види червеникава луна. Това зачервяване е сходно на залеза или изгрева, които виждаме всеки ден. За да опростим, можем даже да заявя, че кървавата луна е лунно затъмнено, при което виждаме залеза или изгрева, отразени назад за потребление от повърхността на луната.

Това е изцяло обикновено и се схваща изцяло от учените по света. Въпреки това, доста от родни новинарски медии подхванаха звук, провокиран от „ пастори “, които всяват боязън, казвайки, че това значи крах. Така че не, няма да има Божествено събитие, което да слиза да ни удари, или метеорит, изменящо фрапантно посоките си, с цел да ни удари тъкмо откакто е налице кървавата луна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР